Kartu su „Interneto savaite 2014“, kovo 24-30 dienomis jau penktą kartą vyksta ir iniciatyva „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“, skirta sutelkti visuomenę patyčių problemos sprendimui. Projekto iniciatorė emocinės paramos telefonu tarnyba „Vaikų linija“ kartu su partneriais kviečia visas švietimo įstaigas, įmones ar organizacijas tapti „Veiksmo savaitės“ dalyviais.

Prisidėti galima tiek organizuojant mokymus, seminarus ar kitas veiklas, orientuotas į patyčių prevenciją, tiek morališkai palaikant iniciatyvą ar prie „Veiksmo savaitės“ prisidedant teikiamomis paslaugomis ar kitu būdu.„Patyčios turi liautis. O tam reikia daugybės žmonių ir organizacijų palaikymo bei nuolatinio darbo. Per „Veiksmo savaitę“ tikrai nesustabdysime patyčių, to būtų nerealu tikėtis“, – sako „Vaikų linijos“ vadovas dr. Robertas Povilaitis. – Tačiau „Veiksmo savaite“ siekiame sukelti rezonansą, parodyti, kad patyčioms Lietuvoje neturi likti vietos, kad skriaudėjai labai aiškiai pamatytų, jog yra daugybė žmonių, kurie nepalaiko kitų skaudinimo.“

 

„Interneto savaitė 2014“ ir ją koordinuojanti asociacija „Langas į ateitį“ palaiko „Veiksmo savaitę BE PATYČIŲ“.
Kviečiame prisidėti ir Jus!

Šviečiamoji medžiaga
1)    Filmukas „Elektroninės patyčios. Ar žinai, kaip jas sustabdyti?“
Filmukas atskleidžia elektroninių patyčių reiškinį, pasekmes bei sprendimo būdus. Filmuke pateikiamos rekomendacijos vaikams, iš kurių tyčiojamasi, stebėtojams bei patyčių iniciatoriams. Dienoraščio forma pateiktas pasakojimas leidžia suprasti, kaip patyčių situaciją regi patys vaikai.

2)    Gairės suaugusiems: „Kiekvienas galime prisidėti prie patyčių mažinimo“.
Nesvarbu, kokios profesijos esate, kiek dažnai tenka bendrauti su vaikais, ar pats/pati turite vaikų – Jūs galite prisidėti prie to, kad patyčių tarp vaikų būtų mažiau.

3)    Gairės vaikams: „Nelik nuošaly – tu gali padėti sustabdyti patyčias!“
Norėdamas prisidėti prie patyčių mažinimo – pradėk nuo savęs!

4)   „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ partnerių veiklos
Kasmet prie „Veiksmo savaitės BE PATYČIŲ“ prisijungia daugybė nevyriausybinių ir visuomeninių organizacijų. Čia galite susipažinti su jų veiklomis bei renginiais skirtais mokiniams, tėvams ir mokytojams, vykstančiais „Veiksmo savaitės“ metu.

Daugiau informacijos – iniciatyvos interneto svetainėje www.bepatyciu.lt