Kaip skelbia Informacinės visuomenės plėtros komitetas (IVPK), vertinant 2018 m. Europos Sąjungos šalių moterų dalyvavimą internete, Lietuva pakilo per vieną poziciją ir užima 15 vietą tarp ES valstybių narių.

Bendrai visoje ES moterų dalyvavimas skaitmeninėje erdvėje vis dar atsilieka: tik apie 17 proc. moterų dirba su IRT susijusiose darbo vietose, IRT sektoriuje dirbančių moterų atlyginimai yra 29 procentų mažesni negu vyrų, skaitmeninių įgūdžių skirtumas tarp lyčių sudaro 11 procentų. Šioje srityje lyderių pozicijas ir toliau išlaiko Suomija, Švedija, Liuksemburgas ir Danija, tuo tarpu žemiausiose vietose – Bulgarija, Rumunija, Graikija ir Italija.

Kai kuriose srityse Lietuvos moterys lenkia ES vidurkį, – daugiau jų naudojasi elektronine bankininkyste, turi aukštesnius nei vidutinius skaitmeninius įgūdžius, aktyviau naudojasi viešosiomis elektroninėmis paslaugomis. Tačiau tik 11 procentų Lietuvos moterų yra baigusios technologijų ar inžinerijos ir matematikos studijas (ES – 13,1 proc.). Taip pat žymus skirtumas darbo užmokesčio srityje, t. y. ES moterys IRT sektoriuje uždirba beveik 19 proc. mažiau nei vyrai, o Lietuvoje šis skirtumas yra net 28 proc.

Visą straipsnį skaitykite čia.

Taip pat skelbiama, kad Lietuva išlaikė 14-ą vietą Europos Komisijos paskelbtame 28 ES šalių skaitmeninės ekonomikos ir visuomenės indekse.