Už lango prastas oras, o darbai sode ir darže jau baigti? Puiki galimybė laisvalaikį praleisti prie knygos ar gilinant savo skaitmenines žinias, kurios šiais laikais padeda tvirčiau jaustis besikeičiančiame pasaulyje!

Norint dirbti technologijų srityje, informacinių technologijų išsilavinimas nebėra būtina sąlyga, o skaitmeninius įgūdžius tobulinti galima įvairiais, kiekvienam prieinamais, būdais. Internete siūloma daug atvirų mokymosi išteklių, trumpų nemokamų kursų įvairiausiomis temomis.

Siūlome patarimus, kurie padės greičiau pasiekti norimą tikslą.

Įsivertinkite savo skaitmeninius įgūdžius, nustatykite stipriąsias bei silpnąsias savo sritis ir susiplanuokite kelią į svajonių karjerą. Ši priemonė suderinta su Europos skaitmeninės kompetencijos sistema „DigComp“.

Mokykitės internetu teikiamuose kursuose ir sustiprinkite savo skaitmeninius įgūdžius.  Universitetas nebėra vienintelis būdas gauti darbą technologijų srityje! Iš sąraše pateikiamų kursų sau tinkamų ras tiek naujokai, tiek pažengusieji.

Siūlome pradėti nuo „Digital SkillUp“ kursų – skaitmeninės revoliucijos įvado, naujųjų technologijų apžvalgos ir gilesnio dėmesio kibernetiniam saugumui.

Jei domitės kaip technologijos keičia mūsų kasdienį gyvenimą, rinkitės iš šio sąrašo.

Jei norite pradėti programuoti ar analizuoti duomenis, rinkitės šiuos kursus, nereikalaujančius jokių išankstinių žinių:

Šie kursai padės susipažinti su naujausiomis technologijomis ir jų galimybėmis:

Taip pat kviečiame susipažinti su Nacionalinės skaitmeninės koalicijos svetainėje pateikiamomis mokymosi galimybėmis bei ištekliais iš įvairių Europos šalių.

Nacionalinės skaitmeninės koalicijos svetainė skirta visiems, ieškantiems informacijos, švietimo partnerių ar išteklių skaitmeninių įgūdžių ugdymo srityje. Čia patirtimi ir žiniomis dalijasi NSK nariai, šalies organizacijos, skelbiama aktuali Europos Komisijos informacija apie įgūdžių tobulinimo programas, dotacijas bei strategijas. Projektą „Europos skaitmeninių įgūdžių informavimo sistemos diegimas Lietuvoje” įgyvendina asociacija „Langas į ateitį“, Informacinės visuomenės plėtros komitetas, Kauno technologijos universitetas bei Kvalifikacijos ir profesinio mokymo plėtros centras. Projektą iš dalies finansuoja Europos Sąjunga pagal Europos infrastruktūros tinklų priemonės telekomunikacijų sektoriaus veiksmų programą.