Internetas vis plačiau ir giliau skverbiasi į mūsų kasdienį gyvenimą. Kartu su jo nauda neišvengiamai tenka aptarti ir interneto keliamus pavojus, šįkart – pavojus mūsų vaikams.

Ieškodami informacijos smalsumui patenkinti ar pamokoms ruošti, vaikai neišvengiamai aptiks puslapių, kurie skirti arba ne jų amžiaus lankytojams, arba gali atnešti žalos skatinant netinkamus veiksmus.Jums siūlomas kursas apie priemones, kurios padėtų apsaugoti visų mūsų vaikus nuo nepageidaujamos informacijos, slypinčios internete.

Studijuodami šį kursą sužinosite, kokio pobūdžio ir kaip gali būti pateikta vaikams kenksminga informacija. Papasakosime, kaip galima būtų filtruoti informaciją, kuri pasiekiama vaikams. Kartu suteiksime žinių, kaip apginti vaikus nuo reklamos, kurios kupinas internetas ir kuri daro didžiulę įtaką Jūsų atžaloms.

Taip pat šiame kurse pasiūlysime, kaip susitarti su vaikais dėl interneto naudojimo sąlygų – ką vaikams reikėtų papasakoti apie aptinkamą informaciją ir kaip jie turėtų Jums pranešti, radę netinkamos medžiagos.

Kartu pateiksime žinias apie kitas interneto grėsmes – virusus, šnipinėjančias programas, asmens duomenų vagystes, apgaulingus laiškus ir pan., sužinosime, kaip nuo jų apsisaugoti.

Šio kurso tikslas – saugus ir draugiškas internetas Jūsų šeimai.

Pagrindinės mokymo programos temos:

  1. Saugumas ir privatumas naudojantis kompiuteriu ir internetu. Pagrindinių grėsmių ir apsaugos nuo jų priemonių apžvalga.
  2. Vaikų apsauga nuo interneto paslaugų žalingo turinio. Programinių apsaugos priemonių apžvalga. Rekomendacijos tėvams.
  3. Kompiuterio apsauga. Pasyvios ir aktyvios saugumo priemonės naudojantis kompiuterių tinklu, internetu bei e. paštu. Antivirusinės programos, sekimo programų aptikimas ir pašalinimas. Pagrindinės operacinės sistemos saugumo nuostatos. Programinės įrangos naujinimas.
  4. Asmens duomenų apsauga. Privatumo apsaugos priemonės naudojantis interneto paslaugomis. Saugaus darbo internete patarimai.
  5. Darbo kompiuteriu etika. Autorių teisių bei duomenų apsaugos teisės normų taikymas kompiuterijoje.

Rengiant mokymo programą atsižvelgta į Lietuvos Respublikos Visuotinio kompiuterinio raštingumo standarto reikalavimus bei kitų paplitusių kompiuterinio raštingumo programų (ECDL, Microsoft Unlimited Potential Community Learning Curriculum, Microsoft Digital Literacy Curriculum v.2) turinį.

Kurso apimtis – 8 akad. val. Mokytis patariama iki 20 dienų (prireikus galima mokytis ir ilgiau). Mokomasi tik nuotoliniu būdu, – bet kuriuo paros metu prisijungus internetu. Tiesioginių transliacijų nenumatoma, todėl galite rinktis bet kurį mokymuisi patogų laiką.

Jei sudomino šis kursas, kviečiame registruotis. Šiuos ir kitus kursus rasite http://ekursai.epilietis.eu.

Linkime įdomaus ir naudingo mokymosi!