Kaip tapti internetinės bankininkystės paslaugų vartotoju

Jei norite naudotis banko paslaugomis internetu, užeikite į bet kurį to banko padalinį ir sudarykite elektroninių paslaugų teikimo sutartį. Banko artimiausio padalinio adresą ir darbo laiką nesunkiai rasite jo interneto svetainėje.

 

Turėkite asmens tapatybės dokumentą – Lietuvos Respublikos piliečio pasą arba asmens tapatybės kortelę. Sudarius sutartį, gausite vartotojo atpažinimo kodą (ID), vokus su pirminiu slaptažodžiu ir kodų arba slaptažodžių kortelėmis. Pradinį slaptažodį prisijungus reikės pasikeisti. Didesniam saugumui galima vietoje slaptažodžių kortelės įsigyti elektroninį kodų generatorių, kuriantį vis naują prisijungimo kodą.

Patyrę interneto bankininkystės vartotojai pataria: turėkite vieną sąskaitą, susietą su mokėjimo kortele, ir bent vieną sąskaitą, valdomą tik internetu. Tuomet mokėjimo kortelėje galėsite nešiotis nedaug pinigų, tik tiek, kiek tuo metu reikalinga. Visi kiti pinigai galės saugiai likti kitoje sąskaitoje. Iš vienos savo sąskaitos į kitą pervesti pinigus internetu galėsite nemokamai.