Elektroniniu būdu patogiau teikti mokesčių deklaracijas, nes:

  • galite jas teikti internetu bet kuriuo paros metu;
  • nereikia vykti į Valstybinę mokesčių inspekciją ir teikti išspausdintų popieriuje dokumentų;
  • gaunate deklaracijų formas, pildymo ir tikrinimo e. priemones;
  • tuoj pat gausite pranešimą, ar Jūsų deklaracija priimta ir ar joje nėra neatitikimų;
  • greičiau susigrąžinsite Jums priklausančią mokesčių dalį.

Pirmąjį kartą teikiant deklaracijas reikia sudaryti mokesčių deklaracijų formų teikimo elektroniniu būdu sutartį.
Jei esate kurio nors banko interneto bankininkystės vartotojas, tada šią sutartį galėsite sudaryti elektroniniu būdu, t.y. internetu, tiesiog sutikdami su taisyklėmis.

Jei ne visus metus turėjote darbo pajamų, dirbate ir mokate paskolą už būstą, mokate už studijas, – deklaruokite metines pajamas, tada galėsite susigrąžinti dalį sumokėtų mokesčių.
Metinę pajamų deklaraciją galima pateikti ateinančiais metais po specialaus VMI pranešimo iki gegužės 1 d. (VMI kasmet kovą arba balandį suformuoja pažymas bei preliminariąsias pajamų deklaracijas ir apie tai viešai praneša. Tada deklaracijos būna dalinai jau užpildytos ir pajamas deklaruoti būna žymiai paprasčiau.)

Deklaruoti pajamas visiems nėra būtina. Galite sužinoti, kas privalo teikti pajamų deklaraciją, kas privalo pateikti gyventojo (šeimos) turto deklaraciją, o kas turi pateikti abi minėtas deklaracijas. Deklaruoti pajamas (arba taisyti pateiktas deklaracijas) galima netgi už 5 praėjusius metus.

Deklaravimas internetu kasmet vis labiau populiarėja. 2012 metais gyventojai elektroniniu būdu pateikė net 90 proc. deklaracijų.