Prie e. deklaravimo sistemos deklaravimas.vmi.lt galima prisijungti net keliais būdais:

  • per savo interneto banką;
  • su VMI duotu prisijungimo vardu ir slaptažodžiu;
  • su e. parašu (mobiliuoju, stacionariu arba esančiu naujojo pavyzdžio asmens tapatybės kortelėje).

Paprasčiausia naudotis internetinio banko prisijungimu. O prieš naudojantis stacionariuoju (kompiuteryje įdiegtu) e. parašu, reikia deklaruoti jo sertifikatą. Tam skirta nuoroda svetainės viršuje (Naudojantiems el. parašą, paveikslėlyje neparodyta).
Asmens tapatybės kortelėje esančiu parašu galite naudotis, jei prie kompiuterio prijungtas tokių kortelių skaitytuvas.
Dar kitas patogus prisijungimo būdas – prisijungę prie savo internetinio banko, jo aplinkoje taip pat rasite nuorodą į elektroninio deklaravimo sistemą.

Pirmą kartą jungdamiesi turėsite patvirtinti sutikimą, kad Jūsų asmeniniai duomenys (vardas ir pavardė, asmens kodas) būtų perduoti Valstybinei mokesčių inspekcijai prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (VMI). Pagal šiuos duomenis bus nustatoma Jūsų tapatybė VMI elektroninio deklaravimo sistemoje.
Po to prisijungsite prie Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (VMI) e. deklaravimo sistemos.

Jei nesinaudojate e. bankų paslaugomis, sutartį turėsite pasirašyti atvykę į VMI. Po sutarties pasirašymo e. paštu gausite vartotojo vardą ir slaptažodį, kuriuo prisijungsite skyriuje Su VMI priemonėmis.