Išsamią informaciją apie „Sodrą“ ir valstybinį socialinį draudimą Lietuvoje galima rasti interneto svetainėje http://www.sodra.lt. Informacija joje suskirstyta pagal „Sodros“ klientų tikslinių grupių – apdraustųjų, draudėjų, išmokų gavėjų – poreikius. Iš šios svetainės galite taip pat parsisiųsti socialinio draudimo bei prašymų pažymoms gauti formas.

„Sodros“ svetainės paslaugų gyventojams srityje galima gauti informaciją apie “Sodrai” sumokėtus mokesčius, paskirtą ar prognozuojamą senatvės pensiją, kitas išmokas.

Visų paslaugų grupių sąrašą gausite spragtelėję Visos situacijos.

 

2 Sodra

 

Norint gauti atsakymą į rūpimą klausimą nebūtina atvykti į „Sodros“ teritorinį skyrių ar skambinti telefonu: galite kreiptis svetainėje nurodytu e. pašto adresu ar užpildyti ten pateiktą klausimų ir komentarų anketą.

Prie daugumos asmeniškai teikiamų paslaugų reikia prisijungti su savo e. bankininkyste ar elektroninio parašo priemonėmis. Bet savo (ar kito asmens) draustumą ligonių kasose galima patikrinti ir anonimiškai.

Prisijungus prie savo asmeninės aplinkos, galite sužinoti konkrečias įmokų sumas, draudimines išmokas ir pan., pateikti prašymus ligos pašalpai ir kt.

 3 Sodra