Atsiskaitant už internetu perkamas prekes, dažniausiai naudojamos kreditinės mokėjimo kortelės. Toks mokėjimas dažniausiai yra visiškai saugus, tačiau išlieka tam tikra rizika, kad mokėjimo duomenys pateks piktavaliams. Šią riziką reikia pasistengti sumažinti kiek tai įmanoma.
Atliekant mokėjimus ryšio priemonėmis, reikia žinoti kreditinės kortelės numerį, saugos kodą ir galiojimo datą. Bet kas, turėdamas visą šią informaciją, gali neteisėtai pasinaudoti Jūsų kortele. Todėl būkite atsargūs teikdami šiuos duomenis.

 

Kai teikiate mokėjimo duomenis internetu, perimti jūsų kreditinės kortelės informaciją yra įmanoma įvairiais būdais:

Įvairios programos, įdiegtos Jūsų kompiuteryje, taip pat gali rinkti privačius duomenis.

  • Įsitikinkite, ar kompiuteriuose, kuriais dirbate ir kurie turi prieigą prie interneto, yra naujausia antivirusinė ir apsaugos programa.
  • Kai kurie virusai yra sukurti tam, kad perimtų kreditinės kortelės duomenis tuo momentu, kai jie yra įvedami į kompiuterį ir dar nėra patvirtinti.
  • Kompiuterinių sistemų piratai turi keletą duomenų perėmimo būdų. Jie gali pasinaudoti Jūsų kompiuterio operacinių sistemų silpnosiomis vietomis. Operacinė sistema taip pat gali registruoti programas, kuriomis neseniai naudojotės, žiūrėtus dokumentus ir su jais susijusią informaciją, kurią vėliau gali perimti piktavalių įdiegtos programos.
  • Nesaugokite kreditinės kortelės duomenų savo kompiuterio laikmenose, nes ši informacija gali būti nuskaityta kai kurių virusų ir programų!
  • Naudodami kreditinę kortelę prekėms pirkti internetu, įsitikinkite, kad pinigus pervedate saugiai.
  • Kai kurie prekybininkai klientų kreditinių kortelių duomenis saugo savo duomenų bazėje. Tokia informacija gali būti neteisėtai panaudota jų pačių, darbuotojų ar kitų asmenų.