Šiuo metu daugiau nei 200 iš 900 Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigų įdiegta elektroninė išankstinė registracija pas gydytoją. Visą jų sąrašą rasite https://www.esveikata.lt/ipr. Kelios įstaigos tebenaudoja senąją sistemą sergu.lt, bet iki 2021 metų pabaigos visos persikels į www.esveikata.lt.

Išankstinės pacientų registracijos (IPR) sistema leidžia pacientams nuotoliniu būdu rezervuoti priėmimo laiką, gauti pranešimus ir priminimus apie numatytą apsilankymą pas gydytoją, atšaukti apsilankymą, internete stebėti visų savo planuojamų bei įvykusių apsilankymų istoriją. Pacientas gali matyti gydytojų užimtumą ir pasirinkti įstaigą, kurioje pas gydytoją patekti bus galima greičiau. Sistema e. paštu primena pacientui apie artėjantį apsilankymą pas gydytoją.

Trumpas filmukas, skatinantis naudotis IPR.

Pacientai taip pat gali jiems įprastu būdu užsiregistruoti atvykę į gydymo įstaigą arba telefonu, taip kaip daroma šiuo metu.

Norint šia paslauga pasinaudoti, pirmiausia reikia prisijungti. Kaip ir kitų e. valdžios paslaugų atveju, prisijungimui reikės ne slaptažodžio, o turėti asmeninį mobilųjį ar elektroninį parašą arba internetinės bankininkystės prisijungimą. Vaikus užregistruoti gali jų tėvai.

Vyresniojo amžiaus asmenys, jei jie neturi tinkamų prisijungimo prie sistemos priemonių, turėtų kreiptis į savo sveikatos priežiūros įstaigą ir nurodyti asmens, kuris juos atstovautų, vardą, pavardę ir asmens kodą. Tada jų įgaliotas asmuo galės juos registruoti apsilankymui pas gydytoją su savo prisijungimu.

Prisijungimas prie išankstinės pacientų registracijos sistemos

  1. Naršyklėje atverkite svetainę www.esveikata.lt ir pasirinkite Registruotis pas gydytoją.

2. Po to paspauskite Registruotis per IPR IS.
3. Pažymėkite varnelę, kad susipažinote su taisyklėmis ir paspauskite iPasas.lt.

4. Tada pasirinkite prisijungimo būdą – mobilųjį ar elektroninį parašą arba savo internetinę bankininkystę.

5. Prisijunkite pasirinktu būdu.
6. Po to pasirinkite save ar kitą jūsų atstovaujamą asmenį ir tada galėsite naudotis visomis paslaugos galimybėmis.

Galite taip pat pažiūrėti vaizdo pamokėlę, kaip prisijungti ir naudotis išankstinės pacientų registracijos sistema.