Lietuvos darbo biržos interneto svetainė www.ldb.lt – šalyje didžiausia ir vienintelė nemokama darbo paieškos ir pasiūlos sistema ieškantiems darbo asmenims. Kas mėnesį pateikia po kelis tūkstančius aktualių darbo skelbimų. Daugiausiai klientų domisi interneto svetainės dalimi skirta elektroninių paslaugų naudotojams – ieškantiems darbo asmenims ir darbdaviams.

 

Lietuvos darbo biržos ir teritorinių darbo biržų svetainių lankytojai gali rasti informaciją apie situaciją šalies ir atskirų teritorijų darbo rinkoje, prognozes ir tendencijas, pristatomos naujos darbo biržų veiklos kryptys ir paslaugos, teisės aktai, reglamentuojantys darbo rinką. Lankytojai gali sužinoti svarbiausias naujienas, užduoti klausimus, pareikšti savo nuomonę. Svetainė pritaikyta įvairioms lankytojų grupėms. Informacija susisteminta pagal jos pobūdį, aktualumą vienai ar kt. lankytojų grupei ir paskelbta atskirose rubrikose. Vieningas teritorinių darbo biržų svetainių dizainas ir integruotos ieškos priemonės suteikia galimybę klientams greičiau surasti juos dominančią informaciją iš visų Lietuvos regionų.

Svetainės informacija sudalinta į tris pagrindinius skyrius, pasirenkamus viršutiniame meniu.

  • Informacija – naujausios darbo rinkos žinios ir apžvalgos.
  • Ieškantiems darbo asmenims – elektroninės paslaugos suteikia galimybę darbo ieškantiems asmenims savarankiškai, be tarpininkų viešai skelbti savo gyvenimo aprašymą bendrame duomenų banke ar pasirinkti vieną iš specializuotų duomenų bankų (Talentų, Senjorų). Savo sukurtą CV nusiųsti darbdaviui, peržiūrėti darbo pasiūlymus, kurie registruojami kiekvieną dieną ir vykdyti dominančių vietų paieška, užsisakyti ir gauti elektroniniu paštu informaciją apie naujas laisvas darbo vietas, atitinkančias jūsų pageidavimus dirbti. Informacijos apie darbo biržos paslaugas, užimtumo rėmimo priemones, patarimų ir rekomendacijų paiešką palengvina „Ieškančiųjų darbo gidas“. Lietuvos darbo biržos svetainės rubrikoje “Ieškantiems darbo” sukurtos nuorodos į Valstybės tarnybos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos tinklalapį, kitas darbą siūlančias įstaigas suteikia Lietuvos darbo biržos klientams galimybes greičiau rasti daugiau informacijos apie laisvas darbo vietas ir įsidarbinimo galimybes.
  • Darbdaviams – elektroninės paslaugos suteikia galimybę darbdaviams savarankiškai, be tarpininkų viešai skelbti laisvas darbo vietas internete, operatyviai gauti informaciją apie kandidatus laisvoms darbo vietoms užimti ir atsirinkti tinkamus pretendentus.

Šoniniame meniu rasite kitus naudingus skyrius.

  • Patarimai ieškantiems darbo – darbo ieškantys asmenys gali sužinoti aktualią informaciją apie įsidarbinimo Lietuvoje ir ES šalyse galimybes, darbo rinkos paslaugas, užimtumo rėmimo priemones ir dalyvavimo jose sąlygas, registravimosi darbo biržoje tvarką, reikalingus dokumentus. Rasti patarimų ir rekomendacijų kaip naudotis elektroninėmis paslaugomis, ieškoti darbo, planuoti profesinę karjerą ir pan., naudotis mokomąja vaizdo medžiaga, elektroniniais leidiniais, interaktyviais vadovais.
  • Struktūra ir kontaktai, Teisinė informacija, Veikla – lankytojai čia gali susipažinti su darbo biržos veikla, struktūra, darbo rinką reglamentuojančiais teisės aktais, užduoti klausimus, rasti atsakymus į populiariausius klausimus, sužinoti dominančius kontaktinius duomenis.
  • Darbo rinka – pateikiama informacija apie įsidarbinimo galimybes Lietuvoje ir atskiruose regionuose, apie situaciją darbo rinkoje, jos tendencijas ir prognozes.
  • ES parama– apie Europos Sąjungos priemones, skirtas žmogiškiesiems ištekliams vystyti ir darbo rinkos veikimui gerinti, jų įgyvendinimą.
  • Paslaugos – čia išvardytos ne tik LDB teikiamos paslaugos, bet pateikta ir informacija norintiems susipažinti su profesijomis, susirasti mokymo įstaigą ar tinkamą darbą, savarankiškai spręsti užimtumo problemas.
  • EURES Lietuva – aktuali informacija norintiems išvykti dirbti ir gyventi į ES/EEE valstybes bei migrantams, norintiems grįžti.

Darbo biržos portalą kas dieną aplanko per 15 tūkst. lankytojų, kurių didžioji dalis naudojasi elektroninėmis paslaugomis (3 iš 4 apsilankiusių svetainėje). Dauguma lankytojų domisi darbo biržos veikla, teikiamomis paslaugomis ir patarimais ieškantiems darbo.
Kas antras apsilankęs el.paslaugų srityje peržiūri darbo skelbimus, naudojasi grupuota arba detalia jų paieška. Šiuo metu svetainėje pasiskelbę per 90 tūkst. ieškančiųjų darbo.