Kai kuriose maršrutinių autobusų įmonių svetainėse galima užsisakyti ir internetu apmokėti kelionės bilietus.

Pavyzdžiui, svetainėje http://www.iticket.lt galima ne tik surasti tarpmiestinius ir tarptautinius maršrutus, bet ir internetu įsigyti daugelio jų bilietus. Paprastai internetu perkamas bilietas maždaug litu pigesnis, tai padengia pavedimo interneto banke išlaidas.

 

Pirmiausia paieškos langelyje nurodykite išvykimo bei atvykimo stotis bei išvykimo datą, po to paspauskite Tvarkaraštis. Gausite nurodytos dienos maršrutų sąrašą. Jame pažymėkite pageidaujamą maršrutą, į kurį bilietai parduodami internetu.

rez-iticket

Po to sąrašo apačioje bus parodytas mygtukas Pirkti, kurį ir paspauskite. Tada užpildykite keleivio duomenų formą.

rez2-iticket

Užpildę formą, paspauskite Pirkti. Po to turėsite pasirinkti apmokėjimo būdą – per savo interneto banką arba kredito kortelę.

pirkt-iticket

Paspauskite Apmokėti. Jei pasirinkote apmokėjimą per savo banką, gausite prie jo prisijungti ir jo aplinkoje patvirtinti jau parengtą mokėjimą. Po to grįšite atgal į šią svetainę.

Pagal pardavėjo reikalavimą, bankas turi pervesti lėšas per 10 minučių. Visą tą laiką matysite užrašą, kad laukiama pervedimo. Pasitaiko, kad bankas pinigus sulaiko ilgesniam laikui. Tuomet pinigai pervedami, o bilieto negaunate. Parašykite nurodytu paštu arba paskambinkite telefonais 8 620 66068 ar 85 233 52 77, paaiškinkite problemą ir nurodykite savo e. paštą. Bilietas bus atsiųstas e. paštu.

Gautą bilietą išsispausdinkite ir prieš kelionę pateikite autobuso vairuotojui arba kontrolieriui.