2012 metų spalio 11-ą dieną Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos mini studijoje surengta trečioji tiesioginė laida internetu Lietuvos bibliotekininkams. Jos tema buvo „Į pagalbą bibliotekininkui. Naujoji mokymų svetainė www.epilietis.eu”.

Laidos metu asociacijos „Langas į ateitį” direktorė Loreta Križinauskienė pristatė naująją mokymų svetainę, jos susikūrimo istoriją, priežastis, tikslą bei pasiūlė dalyvauti specialiai bibliotekininkams parengtoje viktorinoje. Asociacijos „Langas į ateitį” mokymų ekspertas Algimantas Merkys praktiškai papasakojo apie svetainės www.epilietis.eu galimybes, mokymų medžiagą ir interaktyvumą. Laidos pabaigoje svečiai išrinko įdomiausių klausimų autorius ir juos apdovanos „Langas į ateitį” įsteigtais prizais.

Laidą vedė Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Strateginių projektų plėtros skyriaus projektų vadovė Gabija Daukšaitė.

Prie laidos buvo prisijungusios iki 600 bibliotekų – apie 7000 žiūrovų iš visos Lietuvos.

Tai jau yra trečioji laida iš Nacionalinės bibliotekos mini-studijos. Laidos susilaukia vis didesnio bibliotekininkų ir bibliotekos lankytojų susidomėjimo.

Šios laidos įrašą galite pažiūrėti čia: http://youtu.be/I6fgwZxgSTk.