Š.m. spalio 16 d. asociacijos „Langas į ateitį“ atstovės Kartų savanorystės dienai paminėti skirto renginio svečius informavo apie naują svetainę www.epilietis.eu, skirtą nemokamai mokytis naudotis e. valdžios ir privačių e. paslaugų. Susidomėjusiems buvo papasakota, kaip naudotis svetaine, ką įdomaus galima joje rasti.

Šis Europos vyresniojo amžiaus žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metams paminėti skirtas renginys draugėn subūrė beveik pusę tūkstančio svečių iš visos Lietuvos. Jo metu vyko ir apskrito stalo diskusija apie jaunosios ir vyresniosios kartų bendradarbiavimą, kur dalyvavo nevyriausybinių vyresniojo amžiaus ir jaunimo organizacijų atstovai.

„Šie metai visoje Europoje paskelbti vyresniojo amžiaus žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metais. Tai puiki paskata didinti kartų tarpusavio supratimą, pažinimą, stiprinti vyresnio amžiaus žmonių ir jaunimo organizacijų bendradarbiavimą. Manau, kad sujungus energiją, kurią atstovauja jaunimas, ir gyvenimišką patirtį, kuri sukaupta vyresniosios kartos, galima įgyvendinti daug gražių projektų, tad to iš visos širdies ir linkiu. Juk visas kartas vienija bendras tikslas – kurti tokią visuomenę ir valstybę, kurioje būtų gera gyventi visiems“, – renginyje kalbėjo ministras D. Jankauskas.

Iškilmingo renginio metu buvo įteikti socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko apdovanojimai žmonėms, kurie savo ryškia visuomenine veikla skatina kartų solidarumą ir savanorišką veiklą, o senjorų organizacijų lyderiai pagerbti specialiais padėkos raštais.

Šią Kartų savanorystės dieną vainikavo muzikinė programa – Valstybinio Vilniaus kvarteto bei solisto Liudo Mikalausko koncertas „Maironio balsu“.

img 8193

Pranešimas parengtas pagal LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informaciją