Kviečiame bibliotekas prisijungti prie šios, jau tradicija tapusios, iniciatyvos, kurios metu siūlome kasdienes bibliotekos veiklas paįvairinti diskusijomis, pristatymais ir kitomis mūsų siūlomomis veiklomis.

Toliau pateikiame medžiagą ir idėjų, ką galima nuveikti Interneto savaitės proga bibliotekoje su jaunimu ir vyresniaisiais bibliotekos lankytojais.

 

Idėjos suaugusiems
  • Antradienį, kovo 25 d. 10 valandą kartu su suaugusiais bibliotekos lankytojais kviečiame žiūrėti tiesioginę transliaciją iš Martyno Mažvydo bibliotekos. Tema: „Interneto savaitė 2014. Jūsų saugūs finansai“. Kvietimas čia.
  • Kviečiame padiskutuoti su dalyviais temomis.
  • Siūlome priminti lankytojams apie mūsų nuotolinius kursus, kur jie gali išmokti naudotis MS Excel, MS PowePoint programomis, pasimokyti saugumo bei komunikacijos internete. Kursai čia.
  • Ar bendruomenės nariai turi verslo idėjų? Galbūt nori kurti kažką savo, bet nežino nuo ko pradėti? Siūlome nuotolinį mūsų kursą bei naujai VšĮ „Versli Lietuva“ parengtas  naudingas nuorodas.
 
Idėjos jaunimui
  • Siūlome išbandyti edukacinį testą lietuvių k. „Skillage: ar esi pasirengęs darbo rinkai?“ Jis skirtas vyresniųjų klasių moksleiviams bei mokyklą baigusiam jaunimui įsivertinti save, sužinoti, kokių žinių reikia turėti, norit atlikti užduotis darbe, kaip elgtis įvairiais atvejais, bendrauti su vadovu ir pan.
  • Kviečiame surengti mūsų siūlomų filmukų peržiūrą ir vėliau padiskutuoti su jaunimu šiomis temomis.

 

Aktyviausius „Interneto savaitės 2014“ bibliotekininkus apdovanosime!
Kviečiame bibliotekininkus pasidalyti su mumis informacija apie Interneto savaitės metu vykusius  renginius bei veiklas bibliotekoje. Tris aktyviausius bibliotekininkus apdovanosime asociacijos „Langas į ateitį“ įsteigtais prizais. Informacijos su nuotraukomis apie Interneto savaitės veiklas bibliotekoje lauksime e. paštu iki š.m. balandžio 6 dienos pagal pridedamą formą.

Sėkmės!