Susivokti, kuo nori būti, ką veikti gyvenime ir pasirinkti profesiją – milžiniškas iššūkis. Ne visada paprasta įvertinti savo gebėjimus – norisi pasirinkti tinkamai, – o aplink dar galioja stereotipai ir tėvų norai bei patarimai… Čia Tu rasi savęs pažinimo testų, tokių pat kaip tu jaunuolių gerosios patirties, įkvepiančių pavyzdžių ir naudingų nuorodų, jei sugalvotum kurti savo verslą.

Testai

  • Kokių žinių ir gebėjimų reikia turėti, kad galėtum dirbti šiuolaikinėje įmonėje? Atlik testą ir sužinok!

IT specialistų įvairovė – pristatymas

Filmukai ir vaizdo įrašai

Šioje rubrikoje pateikiami vaizdo įrašai skirti jaunimui. Juose skirtingų profesijų atstovai, jaunieji verslininkai dalinasi patirtimi, idėjomis, žiniomis, kokių profesijų žmonių reikės ateityje, kaip atrasti save, kaip susikurti gerą, darbdaviams patrauklų įvaizdį internete ir daugelis kitų temų.

1. Karjeros planavimo žingsniai. Tai trumpų keturių filmukų ciklas, skatinantis apsvarstyti ir įvertinti savo gebėjimus ir troškimus ateities profesijai ir pasirinkimui. Su jumoru Tado Vidmanto sukurti filmukai leis pažvelgti į viską orginaliai.

2. Kaip pradėti savo verslą? Projekto „IT – tavo rytdienai“ paskaitų ciklo charizmatiško jaunojo verslininko Edmundo Balčikonio skaitytas pranešimas, kaip ir kodėl jis pradėjo savo verslą, kokie iššūkiai jo laukė.

3. Kaip atrasti, kas tau patinka? Projekto „IT – tavo rytdienai“ paskaitų ciklo jaunosios mados tinklaraščio savininkės Ramunės Tumasonytės pranešimas apie savęs paieškas: kaip atrasti, kas tau patinka?

4. Tavo įvaizdis internete Tai dar vienas pranešimas iš projekto „IT – tavo rytdienai“ paskaitų ciklo. IT įmonės UAB ATEA atstovė Viktorija Žmoginaitė dalinasi žiniomis, kas yra geras įvaizdis internete, kodėl jis svarbus, kaip jį kurti ir stebėti.

5. Kokios profesijos reikalingos ateities IT įmonėms? Projekto „IT – tavo rytdienai“ paskaitų ciklo pranešimas. UAB Omnitel atstovė Monika Kuzminskaitė pasakoja, kaip evoliucionuoja darbai įmonėse ir kokių specialistų reikės artimoje ateityje.

6. IT specialistas. Mantvydas Šis trumpas filmukas yra sukurtas kalbinant IT specialistą Mantvydą Vaičiūną. Jaunuolis dalinasi savo mintimis apie profesiją iš savo perspektyvos. Ką reiškia būti programuotoju? Ką šios profesijos žmonės veikia?

7. Robotika Robotų kūrimas: įdomu ir labai inovatyvu. Gal verta pabandyti?

8. Ateities profesija. Informatikas. Visų pažįstamas laidų vedėjas Žygis Stakėnas vedžioja po IT įmonių labirintus ir parodo informatikų gyvenimą.

 

Kaip pradėti savo verslą

Norėtum turėti savo verslą? Galvoje sukasi idėja verta pinigų? Susikurk sau darbo vietą ir tapk startuoliu!

Čia pateikiame informaciją, nuo ko pradėti ir kas gali padėti.

Domina startuoliai ir jų naujienos? Viskas vienoje vietoje čia. http://www.startuplithuania.lt/
Startuoliams aktualių renginių kalendorius čia. http://www.startuplithuania.lt/en/events/
Domina tradicinis verslas? Sužinok, kaip jį pradėti čia. http://www.verslovartai.lt/lt/planuok-versla/verslo-atmintines/
Paskaičiuok, ar tavo verslas atsipirks čia. http://skaiciuokle.verslilietuva.lt/
Apsisprendei ir kursi savo įmonę? Gauk pirmųjų metų verslo krepšelį čia. http://www.verslilietuva.lt/lt/verslo-pradzia/renginiu-ciklas-versli-lietuva/verslo-pradzios-krepseliai/
Naudingos informacijos savo verslui, koks jis bebūtų, visada rasi čia: versli lietuva

Nuotolinis kursas HP Life (anglų k.). Jis skirtas norintiems steigti savo verslą, taip pat socialinio verslo šalininkams. Kursas sudarytas iš praktinių užduočių, jį sudaro keturi moduliai: finansai, marketingas, organizacinė veikla ir komunikacija. Baigus modulį išduodamas sertifikatas.

 

Naudingos nuorodos

Pateikiame įvairias naudingas nuorodas, kur gali sužinoti apie praktikos galimybes, darbo paiešką internete, elektronines Lietuvos darbo biržos paslaugas ir t.t.

Ieškantiems praktikos

www.gerapraktika.lt

www.epraktika.lt

 

Ką reikėtų žinoti ieškantiems darbo

Kaip rašyti CV (LDB).

Kaip elgtis per pokalbį su būsimuoju darbdaviu – pataria CV Market, ASA LT.

http://www.vtd.lt/?1790833800– konkursai į valstybės tarnybą.

http://ec.europa.eu/eures/home.jsp?lang=lt – Europos darbo mobilumo portalas.

Lietuvos darbo biržos paslaugos