Kviečiame mokyklos bendruomenės narius – mokytojus, mokinius ir jų tėvus – prisijungti prie Interneto savaitės 2014 veiklų. Susipažinti su didžiausią paklausą šiuo metu rinkoje turinčiomis profesijomis, atlikti testus, pasižiūrėti edukacinius, profesijas pristatančius filmukus.

IT specialistų įvairovė – pristatymas 

Filmukai ir vaizdo įrašai

Šioje rubrikoje pateikiami vaizdo įrašai skirti jaunimui. Juose skirtingų profesijų atstovai, jaunieji verslininkai dalinasi patirtimi, idėjomis, žiniomis, kokių profesijų žmonių reikės ateityje, kaip atrasti save, kaip susikurti gerą, darbdaviams patrauklų įvaizdį internete ir daugelis kitų temų.

 

1. Karjeros planavimo žingsniai. Tai trumpų keturių filmukų ciklas, skatinantis apsvarstyti ir įvertinti savo gebėjimus ir troškimus ateities profesijai ir pasirinkimui. Su jumoru Tado Vidmanto sukurti filmukai leis pažvelgti į viską orginaliai.

2. Kaip pradėti savo verslą? Projekto „IT – tavo rytdienai“ paskaitų ciklo charizmatiško jaunojo verslininko Edmundo Balčikonio skaitytas pranešimas, kaip ir kodėl jis pradėjo savo verslą, kokie iššūkiai jo laukė.

3. Kaip atrasti, kas tau patinka? Projekto „IT – tavo rytdienai“ paskaitų ciklo jaunosios mados tinklaraščio savininkės Ramunės Tumasonytės pranešimas apie savęs paieškas: kaip atrasti, kas tau patinka?

4. Tavo įvaizdis internete Tai dar vienas pranešimas iš projekto „IT – tavo rytdienai“ paskaitų ciklo. IT įmonės UAB ATEA atstovė Viktorija Žmoginaitė dalinasi žiniomis, kas yra geras įvaizdis internete, kodėl jis svarbus, kaip jį kurti ir stebėti.

5. Kokios profesijos reikalingos ateities IT įmonėms? Projekto „IT – tavo rytdienai“ paskaitų ciklo pranešimas. UAB Omnitel atstovė Monika Kuzminskaitė pasakoja, kaip evoliucionuoja darbai įmonėse ir kokių specialistų reikės artimoje ateityje.

6. IT specialistas. Mantvydas Šis trumpas filmukas yra sukurtas kalbinant IT specialistą Mantvydą Vaičiūną. Jaunuolis dalinasi savo mintimis apie profesiją iš savo perspektyvos. Ką reiškia būti programuotoju? Ką šios profesijos žmonės veikia?

7. Robotika Robotų kūrimas: įdomu ir labai inovatyvu. Gal verta pabandyti?

8. Ateities profesija. Informatikas. Visų pažįstamas laidų vedėjas Žygis Stakėnas vedžioja po IT įmonių labirintus ir parodo informatikų gyvenimą.

 

Testai

Ieškoti savęs, rinktis profesiją – nėra paprasta. Šiame skyriuje siūlome įvairius testus, kurie padės pažinti save, įsivertinti savo žinias IT ir socialinių tinklų srityje.

  • Kokių žinių ir gebėjimų reikia turėti, kad galėtum dirbti šiuolaikinėje įmonėje? Atlik testą ir sužinok!

 

Konkursas mokytojams

Švietimo mainų paramos fondas, kuris įgyvendina Euroguidance projektą ir eTwinning programą Lietuvoje skelbia konkursą profesinio orientavimo specialistams ir kviečia kovo 24 – 30 d. „Interneto savaitės 2014“ metu inicijuoti bent vieną eTwinning projektą profesinio orientavimo tema. Daugiau apie šią akciją sužinosite čia.

Kviečiame profesinio orientavimo specialistus aktyviau bendradarbiauti, dalintis gerąja patirtimi su kitomis Europos, Rytų partnerystės (Armėnija, Ukraina, Azerbaidžanas, Gruzija, Moldova) bei Europos-Viduržemio jūros regiono šalimi – Tunisu, naudojantis informacinėmis ir komunikacinėmis technologijomis (IKT).

eTwinning programos pagrindinis tikslas – skatinti bendrauti, bendradarbiauti bei kurti projektus internete. eTwinning programoje gali dalyvauti mokytojai, bibliotekininkai, socialiniai darbuotojai, profesinio orientavimo specialistai ir kiti, dirbantys su 3-20 metų amžiaus jaunimu. eTwinning suteikia galimybę bendradarbiaujant su mažiausiai vienu partneriu iš Europos, Rytų partnerystės ar Europos-Viduržemio jūros regiono šalių inicijuoti tarptautinį projektą internetu. Projektų idėjos gali būti labai įvairios: profesinio orientavimo metodikų sukūrimas, leidinių, testų kūrimas, interaktyvių pamokų vedimas IKT priemonių pagalba, nuotolinių mokymų programos profesinio orientavimo specialistams kūrimas bei mokymų vedimas ir pan. Projektai gali būti labai maži savo veiklų apimtimi, tačiau svarbu, kad kiekvienas projektas turėtų apčiuopiamą rezultatą ir/arba įgyvendinamos bendradarbiavimo veiklos apibendrinimą (baigiamasis renginys, leidinys, paroda, metodinė medžiaga ir pan.). Bendravimo tarp projektų, kurie yra vykdomi su Europos šalių atstovais, kalba gali būti bet kuri oficiali dalyvaujančių programoje šalių kalba. Bendradarbiaujant su Rytų partnerystės ir Europos-Viduržemio jūros regionų šalimis, bendradarbiavimo kalba gali būti ir rusų.

Daugiau apie eTwinning programą ir jos galimybes skaitykite čia.

Siūlome susipažinti su eTwinning projektų pavyzdžiais profesinio orientavimo temomis:

„Interneto savaitės 2014“ metu vyks internetinės konsultacijos apie dalyvavimą eTwinning programoje ir internetinių projektų iniciavimą eTwininng Lietuva Facebook paskyroje (jeigu dar neesate eTwinning draugu, tapkite juo!) ir eTwinning Lietuva Skype paskyroje.

Visiems sėkmingai užregistravusiems projektus bus įteikti po 2 metodinės priemonės „Grįžtamojo ryšio žaidimas“ vienetus bei kitos dovanos.