Beveik  90 proc. 16-24 metų europiečių, tarp jų – ir lietuvių, jau moka naudotis skaitmeninėmis technologijomis, tačiau žmonėms stinga informacijos, kurie informacinių technologijų įgūdžiai ir žinios yra būtini ieškant darbo, siekiant karjeros ar rengiantis profesiniams ateities iššūkiams. Tokią statistiką pateikia tarptautinė organizacija „Telecentre Europe“, kuri kiekvienais metais Europos Sąjungos šalyse pristato „Interneto savaitės“ (angl. Get Online Week) iniciatyvą (http://www.getonlineweek.eu).

Šių metų kovo 24-30 d. vyksiančio tarptautinio projekto „Interneto savaitė 2014“ tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į naujų technologijų ir interneto naudą bei būtinybę pritaikyti jų  galimybes darbe. Kartu   jaunimas raginamas rinktis IT studijas.

„Interneto savaitė 2014“ šiais metais vyks 20 Europos valstybių, joje dalyvaus 5 tūkst. organizacijų, skatinančių skaitmeninę įtrauktį savo regionuose. Lietuva taip pat prisideda prie tarptautinės „Interneto savaitės 2014“ programos.  Mūsų šalyje šią iniciatyvą koordinuojanti asociacija „Langas į ateitį“.

Kovo 24-30 d. Lietuvos gyventojai kviečiami įsitraukti į  „Interneto savaitės 2014“ veiklas,  aplankant „Langas į ateitį“ svetainę www.epilietis.eu, kur mokytojams, mokiniams, tėvams, bibliotekininkams, senjorams yra pasiūlyta įvairios naudingos informacijos, nuorodų, naujų žinių ir patarimų. 

Dirbti besiruošiantis jaunimas yra kviečiamas atlikti informacinių ir komunikacinių technologijų įgūdžių, būtinų darbui, įvertinimo testą „Skillage“. Norintieji kurti nuosavą verslą turės galimybę pasinaudoti parengtomis rekomendacijomis, kaip atrasti patinkančią veiklos sritį, kaip pradėti verslą, kaip sukurti tinkamą įvaizdį internetinėje erdvėje ir net kaip paskaičiuoti, ar planuojamas verslas atsipirks.

Pasak „Langas į ateitį“ direktorės Loretos  Križinauskienės, šiandien ne tik jaunam žmogui yra sudėtinga apsispręsti, kokią profesiją pasirinkti. Nuolat girdėdami apie IT profesijų specialistų trūkumą, daugiau apie šias profesijas turėtų sužinoti ne tik vaikai, bet  ir tėvai ar  mokytojai. Šiam tikslui   „Langas į ateitį“ svetainėje www.epilietis.eu, skyrelyje Interneto savaitė 2014, surinkta ir pateikta informacija apie IT specialisto profesiją.  

Kovo 25 d. 10 val. Lietuvos viešosiose bibliotekose internetu bus transliuojamas seminaras „Interneto savaitė 2014. Jūsų saugūs finansai”, skirtas vyresniesiems šalies gyventojams. Asociacija „Langas į ateitį“ drauge su Lietuvos banku informuos, kaip saugiai naudotis e.pinigais ir bankomatais, pristatys dažniausiai pasitaikančius sukčiavimo atvejus, papasakos apie eurą kaip naują mūsų šalies valiutą.  

Lietuvoje jau penktą kartą vykstančios iniciatyvos „Interneto savaitė 2014“ veiklos leis įgyti įgūdžių, kurie padės Lietuvos žmonėms tvirčiau jaustis darbo rinkoje, pedagogams – skirti daugiau dėmesio informacinių technologijų žinioms, o visi gyventojai gaus progą išmokti saugiai naudotis nuotolinio mokymosi ir kitomis elektroninėmis paslaugomis internete.

„Interneto savaitės 2014“ partneriai Lietuvoje: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, Lietuvos viešosios bibliotekos, Kauno technologijos universitetas, Vilniaus universitetas, Mykolo Romerio universitetas, Microsoft Lietuva, INFOBALT,  VšĮ „Robotikos akademija“, bendrovės „Omnitel“, ATEA, TEO, „Swedbank“, SEB bankas ir Lietuvos bankas.

Daugiau informacijos:
Karolina Jasvinaitė
karolina.
8 616 04 549