Birželį vykę mokymai Kauno miesto savivaldybės V. Kudirkos viešosios bibliotekos darbuotojams suteikė fotografijos, garso ir vaizdo įrašymo žinių, praturtinsiančių profesinį ir asmeninį jų gyvenimą.

 

Mokymus surengė asociacija „Langas į ateitį“, jau antrus metus vykdanti tarptautinį projektą „Vaizdaus turinio internete kūrimo abėcėlė“ (angl. „Telecentre Multimedia Academy“), kurio metu kartu su kitomis septyniomis organizacijomis iš Kroatijos, Serbijos, Vengrijos, Latvijos, Ispanijos, Belgijos ir Rumunijos sukūrė fotografijos, vaizdo ir garso įrašymo mokymo medžiagą suaugusiesiems.

Birželį visose šalyse partnerėse vyko parengtų programų bandomieji mokymai. Pradedantiesiems skirta programa bei mokomoji medžiaga buvo išbandyta Kaune. Dalyviams labiausiai patiko ir pasirodė naudingos fotografijos temos – kompozicija, apšvietimas, nuotraukų taisymas laisvojo naudojimo programomis.

Užsiėmimuose dalyvavę 16 įvairaus amžiaus dalyvių neabejojo mokymo turinio svarba. „Vaizdaus turinio teikiamos galimybės mūsų laikais labai reikšmingos kiekvienam, pristatančiam savo tiesioginį darbą, skyriaus veiklą ar pomėgius. Be to neišsiversime internete, ypatingai socialiniuose tinkluose (pavyzdžiui, mūsų skyriaus Facebook paskyroje). Norėčiau pasiūlyti ir palinkėti, kad bent kartą per metus kiekvienas mūsų bibliotekos darbuotojas turėtų galimybę lankyti kursus skaitmeninių gebėjimų tobulinimui“, – įspūdžiais dalinosi Ramunė Tamulėnienė, Senųjų ir retų spaudinių skyriaus vyresnioji bibliografė.

Jau rudenį projekto „Vaizdaus turinio internete kūrimo abėcėlė“ mokomoji medžiaga bus laisvai prieinama kiekvienam „Langas į ateitį“ mokymo svetainės www.epilietis.eu bei savivaldybių viešųjų bibliotekų lankytojui.  

Projektas finansuojamas pagal Mokymosi visą gyvenimą programos „Grundtvig“ partnerystės paprogramę ir truks iki šių metų pabaigos.

Akimirkas iš mokymų galite pamatyti čia.