Šį rugsėjį asociacija „Langas į ateitį“ kartu su organizacijomis „Gelbėkit vaikus“ ir „Gordijo mazgas“ bei bendrove „CSC Baltic“ pradėjo vykdyti bendrą projektą – verslumo ugdymo seminarus vyresniems globos namų auklėtiniams. Seminarų metu moksleiviai ne tik klausys verslo srities atstovų profesionalų paskaitų, dalyvaus diskusijose, bet ir praktiškai žengs pirmąjį žingsnį savo verslo link – kūrybinių sesijų metu gamins rankdarbius, kuriuos galės parduoti organizacijos „Gelbėkti vaikus“ elektroninėje parduotuvėje.

Projekto dalyviais pasirinkti 16–18 metų jaunuoliai iš Pabradės, Utenos, Paparčių ir Marijampolės globos namų. Jau pirmojo susitkimo metu jie puikiai atsiliepė apie seminarų turinį, lektorių pasirengimą ir skiriamą dėmesį.

Pasak organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovės Rasos Dičpetrienės, globos namuose augantys vaikai yra sotūs ir apsirengę – yra patenkinti visi jų baziniai poreikiai. „Kad ir kaip būtų gaila, tenka pripažinti, jog pradedant savarankišką gyvenimą svarbiausia ne maistas ar apranga,o pasitikėjimas savimi, socialiniai įgūdžiai, svajonės, kurių globos namų auklėtiniams labiausiai trūksta“, – apgailestauja Rasa.

Gerai apgalvota projekto partnerystė praturtina seminarų veiklas. 2014 m. rugsėjį – 2015 m. vasarį šeštadieniais vyksiančio seminarų ciklo metu projekto idėjos autorius Rimantas Stanevičius mokys vaikus gaminti apyrankes bei kitokius aksesuarus. Organizacijos „Langas į ateitį“ atstovai pasakos jaunuoliams apie verslumą, pristatys naudingus svetainių kūrimo bei informacijos saugojimo įrankius internete. Taip jaunuoliai turės galimybę pajausti visą gamybos grandinę nuo prekės pagaminimo iki pardavimo ir marketingo.

Be finansinės paramos, „CSC Baltic“ darbuotojai savanoriškai prisidės ir prie paskaitų dėstymo apie tarpasmeninio bendravimo psichologiją, viešąjį kalbėjimą, kūrybiškumą, laiko valdymą, prioritetų pasirinkimą, planavimą, ir kt. Patalpas šiai socialinei veiklai iki pat projekto pabaigos neatlygintinai suteikė ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas.

 

Straipsnis parengtas pagal „Gelbėkit vaikus“ informaciją