Tiesioginės transliacijos tėvams

ES Programavimo savaitės proga 2014 m. spalio 17 d. 12 val. Nacionalinė skaitmeninė koalicija Lietuvoje pirmą kartą organizuoja seminarą internete (vebinarą) „Tėvams apie programavimą paprastai: ar verta vaikui tapti programuotoju?“.

Seminaro  metu tėveliams ir jų globėjams bus pasakojama, nuo kokio amžiaus vaikams vertėtų pradėti mokytis programavimo, kokios yra programuotojų perspektyvos Lietuvoje ir pasaulyje, programavimo išmokę vaikai pasakos apie savo patirtį, demonstruos pavyzdžius. Šio renginio metu bus pateikiama informacija, kur vaikai gali mokytis programuoti, kiek į šią veiklą įsitraukiama, kam programavimo žinios gali praversti vėliau. Bus skelbiama informacija apie įvairiuose Lietuvos regionuose esančias Kompiuterininkų akademijas, būrelius ir pan.

Jūs galite iš anksto užduoti klausimus apie programavimą renginio organizatoriams.
Klausimus iki spalio 1 d. prašome siųsti adresu

Spalio 17 dieną bus galima stebėti tiesioginę transliaciją šiame puslapyje.

 

Apie programavimo savaitę

Programavimo savaitės iniciatyvą pasiūlė jaunieji Komisijos pirmininko pavaduotojos Neelie Kroes patarėjai. Šiais metais tai bus antrą kartą rengiamas renginys, kurio metu vyks įvairūs renginiai, pažintiniai užsiėmimai, akcijos, siekiant populiarinti programavimą, suprantamai paaiškinti šios srities gebėjimus ir sutelkti motyvuotus žmones mokytis.

Programavimo savaitės metu į renginius bus kviečiami ne tik vaikai ir jų mokytojai, bet ir tėvai, bibliotekininkai, verslininkai ir politikai.

Pasak Europos Komisijos pirmininko pavaduotojos Neelie Kroes ir Komisijos narės Androulla Vassiliou, „programavimo įgūdžių Europoje skatinimas – vienas iš jaunimo nedarbo problemos sprendimo būdų“.

Šia iniciatyva siekiama parodyti, kad darbas IRT srityje yra įdomus ir patrauklus, o tai yra vienas iš Didžiosios koalicijos ir Nacionalinės skaitmeninės koalicijos Lietuvoje užimtumui skaitmeniniame sektoriuje skatinti tikslų.

 

Kaip ES programavimo savaitė organizuojama?

Kiekvienoje šalyje yra paskirtas vienas arba keli ES programavimo savaitės ambasadoriai, kurie skleidžia Programavimo savaitės iniciatyvos viziją ir yra atsakingi ryšiams šios savaitės klausimais. Lietuvoje programavimo savaitės ambasadorius yra Paulius Podolskis (el. paštas: ).

ES programavimo savaitės renginiai organizuojami visoje Europoje, o apie juos organizatorius skelbia ES programavimo savaitės svetainės žemėlapyje.

 

Naudingos nuorodos

ES programavimo savaitės interneto svetainė
ES programavimo savaitės vaizdo siužetas
Pranešimas spaudai apie ES programavimo savaitę