Saugesnio interneto savaitės metu vyks šios tiesioginės transliacijos internetu:

 

Vasario 9 d. Tiesioginė transliacija internete „Geros ir saugios interneto svetainės sukūrimo vadovas“

Vasario 9 d. 11 val. Jolanta Totoraitienė, LITNET KTU techninio centro vyresnioji IT specialistė ves internetinį seminarą „Geros ir saugios interneto svetainės sukūrimo vadovas“. Seminarą tiesiogiai bus galima stebėti čia.
Tinklalapių kūrimo konsultanto patarimai kūrėjams: svetainės koncepcija, kūrėjo projektavimas, kūrybinis procesas, testavimas, SEO, saugumas, optimizavimas ir priemonės šiems rodikliams pagerinti. Paskaita yra skirta tiems, kurie nori sukurti informatyvią ir saugią interneto svetainę.

 

Bus transliuojamas SID renginys iš Lietuvos edukologijos universiteto vasario 10 dieną nuo 10.30 val.

Nuoroda: http://youtu.be/6-3FjCwdUuk

Konferencijoje ne tik supažindinsime su projekto komandos nuveiktais darbais, bet ir kartu su Saugesnio interneto ambasadorėmis Utenos Dauniškio gimnazijos IT mokytoja Giedre Sudniute (Saugesnio interneto METŲ MOKYTOJA 2015), Lietuvos kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro matematikos ir informacinių technologijų mokytoja Jūrate Drazdauskiene ir TEO informacinių sistemų vyresniuoju analitiku Dr. Arūnu Požėra kviesime dalyvauti diskusijų sesijoje „Geroji saugesnio interneto sklaidos patirtis ir iššūkiai“. Renginio antroje dalyje jūsų lauks opera „Gripino svajonė“ (kompozitorius Vytautas Barkauskas). Konferencijos programa.

 

Š.m. vasario 12 d. 11 val. transliuojamas internetinis seminaras „E. nusikalstamumo raida”. Seminaro trukmė – 40 min.

Šiame seminare sužinosite, iš kur kyla IT saugumo grėsmės, kas jomis naudojasi, kokia padėtis yra šiandien ir kuria kryptimi vystosi elektroninis pogrindis, taip pat išgirsite konkrečius pavyzdžius. Seminaras skirtas vyresniųjų klasių moksleiviams ir visiems besidomintiems saugumu elektroninėje erdvėje.
Seminaro turinys: IT pažeidžiamumo istorija – nuo galios demonstravimo iki pasipelnymo; e. nusikalstamumo verslas; kompiuterio užgrobimo grėsmės; ką dar planuoja e. nusikaltėliai?.
Pranešėjas – Paulius Čeponis, VšĮ „Baltijos kibernetinio saugumo forumas“ atstovas
Transliacijos nuoroda – http://youtu.be/3ohNw7DBrYU

 

Vasario 13 d. 11 val.  transliuojamas seminaras internetu „Kaip padidinti Jūsų asmeninį ir šeimos saugumą naudojantis mobiliuoju internetu“.

Pranešėjas: Egidijus Adomkaitis, UAB „Bitė Lietuva“
Transliacijos nuoroda – http://youtu.be/C4wsxl3mPI4