Jauni Lietuvos žmonės nuo šiol gali naudotis nauju socialiniu profesiniu tinklu „YouRock.Jobs“, Europoje įkurtu prieš metus. Kad šis tinklas „prabiltų“  lietuviškai, pasirūpino asociacija „Langas į ateitį“.  

Šiandien  visoje Europoje prasidėjusios tradicinės akcijos    „Interneto savaitė 2015“ (angl. Get Online Week 2015) metu socialinis tinklas „YouRock.Jobs” pristatomas mokyklą ar  studijas baigiantiems ir darbo ieškantiems jaunuoliams. Jiems pasakojama,, kaip užsiregistruoti tinkle, kokią informaciją apie save pateikti, kad potencialūs darbdaviai susdomėtų  ir pakviestų į darbo  pokalbį.

„Naujai sukurtas, bet Europoje jau išpopuliarėjęs, jaunimo profesinis socialinis tinklas tapo gyvenimo aprašymo pradžiamoksliu, kuris labai pravers ieškant darbo, net ir trumpalaikio. Jaunuoliams siekiama parodyti, kad jie turi darbo įgūdžių, kurie dažnai slypi kasdienėse veiklose, ir išmokyti aprašyti šiuos įgūdžius darbdaviams suprantama kalba. Tinklas sudaro jaunuolio kompetencijų diagramą ir išryškina jo stipriąsias savybes. Iš kitos pusės čia užsukę darbdaviai gauna patogų įrankį reikiamiems darbuotojams atsirinkti“, – apie vieną iš įdomiausių šių metų „Interneto savaitės“ naujovių pasakojo „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė.

„YouRock” sukurtas siekiant padidinti jaunų 16-25 metų žmonių įsidarbinimo galimybes.

Šiemet ES  akcija „Interneto savaitė 2015“ , būdama kampanijos „eSkills for Jobs 2015“ dalimi, didžiausią dėmesį skiria žmonių skaitmeniniams įgūdžiams, kurie būtini darbe. Kartu  jaunimas raginamas rinktis IT studijas, kurios yra vienos perspektyviausių Europoje. Pasak L.Križinauskienės, šiandien nuolat girdint apie IT profesijų specialistų trūkumą, daugiau apie šias profesijas turėtų sužinoti ne tik vaikai, bet  ir jų tėvai ar  mokytojai.

„Interneto savaitės 2015“ organizatoriai kviečia  visus interneto  vartotojus šią savaitę užsiregistruoti specialioje interneto skaičiuoklėje http://www.getonlineweek.eu/register, kur fiksuojamas kiekvienos ES šalies dalyvių skaičius,  taip pat atlikti specialiai europiečiams parengtą IT žinių darbui  testą www.skillage.eu, dalyvauti kitose veiklose.
Mūsų šalyje šią iniciatyvą koordinuojanti asociacija „Langas į ateitį“, renginiais ir veiklomis prisideda Nacionalinės skaitmeninės koalicijos partneriai.

„eSkills for Jobs 2015” – 22 Europos šalyse vykdoma kampanija, kuria siekiama skirtingomis veiklomis atkreipti dėmesį į skaitmeninių įgūdžių poreikį bei lavinimą. Kampanijos metu valstybės, verslo ir nevyriausybinio sektorių atstovai suvienija jėgas skleisdami žinias apie IT sektoriaus neišnaudojamą potencialą studentams, darbo neturintiems arba karjeros permainų siekiantiems žmonėms.

 

„Interneto savaitės 2015“ draugas –