Praeitą savaitę visoje Europoje daugybė žmonių dalyvavo labai įdomiuose ir įtraukiančiuose programavimo savaitės renginiuose. Patyrę specialistai stengėsi supažindinti jaunuolius su programavimo gudrybėmis ir parodyti, kad programavimas yra linksma ir labai svarbi veikla, daranti didžiulį poveikį šiuolaikinei visuomenei. Programuotojai yra naujosios „roko žvaigždės“. Programavimo įgūdžiai tiek vyrams, tiek moterims atveria anksčiau neregėtas galimybes gyvenimo kokybės gerinimui bei skatina saviraišką.

Šiais metais Europos programavimo savaitė vyko spalio 10-18 dienomis ir jos metu įvyko 53 renginiai.

Europos programavimo savaitė yra  iniciatyva, kuria norima įdomiu ir įtraukiamu būdu supažindinti su programavimu ir skaitmeniniu raštingumu visus norinčius.

Programavimo įgūdžių svarba ir nauda

Programuotojo profesija  labai svarbi visai Europai. Ekonomikai reikia naujų skaitmeninių įrankių. Todėl norint, kad Europa užimtų lyderės poziciją ir būtų konkurencinga pasaulyje, būtina turėti daug kūrybiškų programuotojų, turinčių reikiamus įgūdžius.

Aplink yra labai daug entuziazmo skleisti šią žinią bei įvairių veiklų, skirtų supažindinti jaunimą su programavimu ir mokyti šio vertingo įgūdžio. Programavimo savaitės tikslas yra suburti šiuos žmones kartu ir padėti visiems siekti bendro tikslo – mokyti jaunimą programuoti ir ugdyti vertingas kompetencijas. Žinoma, skaitmeniniai įgūdžiai nėra vienintelis dalykas, kurio reikia užtikrinti Europos lyderystę skaitmeninėje erdvėje. Tinkama ir teisinga kultūra bei ištekliai yra taip pat svarbūs veiksniai, kurie padeda naujų skaitmeninių produktų ir paslaugų kūrėjams. Pigus ir be sutrikimų veikiantis plačiajuostis interneto ryšys bei tinkama bendra Europinė sistema yra būtini, kad verslininkai galėtų skleisti, dalintis ir parduoti savo idėjas visoje Europoje. Tai tik kelios priemonės, kurias Europos Sąjunga įgyvendina, skatindama ir remdama skaitmenines iniciatyvas, kurių centre yra programuotojai ir jų skaitmeniniai įgūdžiai.

Nesvarbu kuo norite užsiimanti: kurti įvairius modelius, bandyti išsiaiškinti kaip formuojasi žvaigždės, tirti pirkėjų įpročius ar naudojantis GPS ieškoti trumpiausio kelio yra didelė tikimybė, kad programavimo įgūdžiai gali jums padėti.

Kodėl verta programuoti?

Pasaulis yra nuolat keičiamas sparčių technologinių pokyčių. Mūsų darbas, bendravimas, pirkimo įpročiai ir mąstymas nuolat keičiasi. Norėdami neatsilikti nuo technologinių pokyčių ir suprasti kaip veikia šiuolaikinis pasaulis ir visuomenė mes turime ne tik gerinti savo suvokimą apie technologijas, bet taip pat ugdyti esamas ir įgyti naujų skaitmeninių įgūdžių bei gebėjimų,  padėsiančių mums prisitaikyti prie gyvenimo šioje naujoje skaitmeninių technologijų eroje.

Mokymasis programuoti padeda mums suprasti kaip veikia mus supančios technologijos, tyrinėti naujas idėjas ir kurti naujoves, skirtas darbui ir pramogoms, o svarbiausia tai, kad programavimas suteikia galimybę išlaisvinti savo kūrybiškumą ir dirbant bendradarbiauti su nuostabiais žmonėmis, esančiais šalia ir visame pasaulyje.

Kur galima kreiptis jaunimui, norinčiam išmokti programuoti?

Vilniaus kompiuterininkų akademija
Tauragės jaunųjų programuotojų mokykla
Marijampolės jaunųjų kompiuterininkų mokykla
Informacinių technologijų mokymo kursai
Jaunųjų kompiuterininkų mokykla
Jaunųjų informatikų akademija
Ir dar daug kitų organizacijų…

                                          codeweekEU logo 600