Šiemet  kovo 14-20 dienomis vyks kasmetinė tarptautinė iniciatyva „Interneto savaitė 2016“ (angl. Get Online Week 2016), kurios tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į naujų technologijų ir interneto teikiamą naudą bei plačias pritaikymo galimybes, raginti jaunimą studijuoti bei siekti karjeros IT srityje, o senjorus skatinti naudotis informacinėmis technologijomis ir būti šiuolaikiškais. 

Šiam tikslui įgyvendinti 27 Europos šalyse rengiami kūrybiniai konkursai, motyvaciniai renginiai, kviečiama pasitikrinti savo IT žinias ir kitos veiklos.

Asociacija “Langas į ateitį” jau septintus metus koordinuoja šios iniciatyvos veiklas Lietuvoje.

Kviečiame tapti šios europinės iniciatyvos dalyviais!

Šių metų „Interneto savaitė“ turi dvi kryptis.

1. Skaitmeninė įtrauktis. Šia iniciatyva siekiama, kad pažangiomis technologijomis besinaujantys gyventojai būtų informuoti apie tapatybių saugą internete, kibernetinį saugumą, IRT įgūdžius, kad taptų labiaus pasitikinčiais interneto vartotojais. 

2. Skaitmeniniai įgūdžiai. Jaunimas skatinamas tobulinti e.įgūdžius, reikalingus darbui. Veiklos nukreiptos į IT specialybių žinomumo didinimą, gebėjimą susikurti internete savo gyvenimo aprašymą ir pasirengti karjerai.

Renginio partneriai:

tc europe     eskils    draugiskas      nsk    15min  lnb JDC logotipas litnet logo 130