IT žinių ir jų taikymo gebėjimų svarba šiandien yra nuolat akcentuojama kalbant apie šalies ekonomikos konkurencingumą Europoje ir gerėjančios gyvenimo kokybės užtikrinimą.

Asociacijos „Langas į ateitį“ vykdo tarptautinį projektą kartu su dar 5 šalimis: Latvija, Kroatija, Italija, Kipru ir Turkija. Projekto metu atliktas tyrimas atskleidė, kad jaunimas savo gebėjimus naudotis informacinėmis ir ryšių technologijomis gerokai pervertina. Jie turi bazines žinias: naudojimasis internetu, socialiniai tinklai, bendravimas ir dalinimasis failais, tačiau jiems trūksta darbo rinkoje reikalingų įgūdžių, ypač tų, kurie reikalingi su IT susijusiose karjerose.

Projekto metu partneriai sukūrė 7 neformalių mokymų modulius:

  • E. žurnalistika (Kroatija)
  • Mobiliųjų aplikacijų kūrimas (Turkija)
  • Svetainių dizainas (Italija)
  • Interneto radijas (Kipras)
  • Debesijos paslaugos (Latvija)
  • Žaidimų kūrimas (Lietuva)
  • Vaizdaus turinio kūrimas (Kroatija)

Lietuvoje bendradarbiaujant su „Informacinių technologijų mokymo centru“ (ITMC) buvo parengtas žaidimų kūrimo mokymų modulis, supažindinantis su žaidimų kūrimo platforma „Construct 2“. Atlikusi kitų partnerių sukurtų modulių lokalizavimą asociacija „Langas į ateitį“ bendradarbiaudama su Vilniaus miesto savivaldybės centrine biblioteka ir ITMC surengė mokymus, kuriuose dalyvavo 36 16-29 metų amžiaus jaunuoliai. Mokymų metu jie buvo supažindinami su IRT srities profesijoms reikalingais įgūdžiais, mokomi kurti internetinį turinį, internetines svetaines, kompiuterinius žaidimus, infografikus, dirbti su vaizdo ir garso įrašais, naudotis duomenų bazėmis ir debesijos paslaugomis. Visa mokymų modulių medžiaga pasibaigus projektui bus nemokama ir pasiekiama šio projekto ir „Langas į ateitį“ svetainėse.

Po mokymų geriausiai mokymuose pasirodę dalyviai turės galimybę dalyvauti tarptautiniuose hakatonuose, vienas kurių vyks Vilniuje. Į hakatoną atvykę jaunuoliai dirbs grupėse ir kurs IRT sprendimus, reikalingus ne pelno siekiančioms organizacijoms, kurios jau turėjo galimybę teikti pasiūlymus joms reikalingų sprendimų kūrimui. Vilniaus hakatono metu bus kuriami kompiuteriniai žaidimai, supažindinantys vaikus apie saugų elgesį internete ir elektroninėje erdvėje esančius pavojus, kurį pasiūlė NVO „Saugesnio interneto centras“. Kitose šalyse bus kuriami reklaminiai vaizdo klipai, kompiuteriniai žaidimai, radijo laidos, internetinės svetainės, mobilios programėlės ir kt.

2

Projekto svetainė: www.generation0101.eu

Asociacijos „Langas į ateitį“ svetainė: http://langasiateiti.epilietis.eu

LIA logo     generation0101 logo erasmuslogo mic s   logo final2016 180x116