300 pedagogų iš visos Lietuvos mokyklų rugsėjį ir spalį dalyvavo nuotoliniuose mokymuose, kur susipažino su jaunesniųjų klasių moksleiviams patraukliu žaidimų programavimu „Kodu” ir „Construct 2″ grafinėse aplinkose, kūrė žaidimus ir dalijosi idėjomis. Šiuos mokymus asociacija „Langas į ateitį“ surengė vykdydama projektą „Nuo programavimo pagrindų – iki IT karjeros“, kurį parėmė programa „Microsoft YouthSpark“.

„Nuo 2008 m. vykdome „Microsoft“ remiamus projektus, kurie tiesiogiai prisideda prie „Langas į ateitį“ atliekamos misijos – Lietuvos gyventojų IT gebėjimų stiprinimo ir konkurencijos didinimo. Pastarųjų metų „Microsoft“ parama projektams suteikia galimybių jaunimui įgyti IRT žinių ir labiau pasirengti darbo rinkai“, – teigė asociacijos „Langas į ateitį“ direktorė Loreta Križinauskienė. – „Tikimės, kad kursus baigę mokytojai dabar galės labiau paskatinti jaunimą domėtis programavimu, naudotis atviraisiais kompiuterijos mokymosi ištekliais internete ir tapti naujųjų technologijų kūrėjais.”

Projektu „Nuo programavimo pagrindų – iki IT karjeros“ siekiama suteikti programavimo įgūdžių mokytojams, o šie – moksleiviams, ypač gyvenantiems kaimo vietovėse ir merginoms. Siekiama, kad su programavimo pagrindais susipažintų bent 1 tūkst. jaunuolių. Parengti mokymosi ištekliai bus prieinami internete visam šalies jaunimui.

Daugiau informacijos apie „YouthSpark“ programą, jos priemones ir išteklius, nemokamus mokamuosius filmukus bei kursus galima rasti http://YouthSparkHub.com bei http://Microsoft.com/imagine.