„Interneto savaitė” (angl. „Get Online Week”) yra kasmetis renginys, skatinantis naudotis technologijomis bei internetu, įgyti geresnių įgūdžių ir labiau pasinaudoti interneto teikiamomis galimybėmis. Šią akciją remia verslas, nevyriausybinės organizacijos ir valdžios institucijos, o ją kasmet kovą rengia garsi skaitmeninių įgūdžių asociacija „Telecentre Europe“, atstovaujanti partnerius 32 Europos šalyse.

2017 m. „Interneto savaitė” ragina europiečius mokytis, dalyvauti, dalytis ir kurti tūkstančiuose renginių ir veiklų, skirtų skaitmeninių pokyčių aspektams. Ne technologijos, o žmonės ir jų įgūdžiai yra pačios svarbiausios skaitmeninių pokyčių dėlionės dalys. Skaitmeninė atskirtis skatina nerimo, nesaugumo ir nepasitikėjimo ateitimi jausmą. Vietoj priešinimosi skaitmeniniams pokyčiams, gyventojai ir organizacijos turėtų neatidėliodami ir iš anksto įgyti reikalingų įgūdžių, juos nuolat tobulinti ir ugdyti.

Šiam tikslui įgyvendinti Europos šalyse rengiami kūrybiniai konkursai, motyvaciniai renginiai, kviečiama pasitikrinti savo IT žinias ir kitos veiklos. Asociacija “Langas į ateitį” jau aštuntus metus koordinuoja šios iniciatyvos veiklas Lietuvoje.

Kviečiame tapti šios europinės iniciatyvos dalyviais!

 

Akcijos veiklos, mokymai ir renginiai apims šias temas:

  • kibernetinis saugumas: saugus naudojimasis technologijomis ir internetu, skaitmeninės tapatybės valdymas;
  • e. paslaugos: sumanus ir saugus naudojimasis elektroninėmis paslaugomis;
  • verslumas ir užimtumas: nauji darbui ar verslo pradžiai reikalingi skaitmeniniai įgūdžiai.

 

Renginio partneriai:

tc europe         draugiskas      nsk       barclays JDC logotipas     BUSIU logo   lba logo  Atea   litnet   LRT opus    LVI logotipas JUODAS              swedbank logo          LDB      LNB N logotipas