Jau aštuntą kartą asociacija „Langas į ateitį“ dalyvavo akcijoje „Interneto savaitė 2017“, kurios tikslas šiemet buvo skatinti visuomenę naudotis informacinėmis technologijomis bei internetu, įgyti geresnių įgūdžių bei labiau pasinaudoti interneto teikiamomis galimybėmis.

Bendradarbiaujant su Nacionalinės skaitmeninės koalicijos nariais bei kitais partneriais, – Nacionaline darbo birža, Jaunimo darbo centrais, Lietuvos bankų asociacija, Lietuvos nacionaline biblioteka, Lietuvos vartotojų institutu, IT bendrove „ATEA Baltic“, „Swedbank“, „Barclays“ operacijų centru Lietuvoje, „__būsiu“, LITNET CERT, „Saugesnio interneto“ projektu ir dar daugeliu kitų, buvo užregistruota daugiau nei 350 akcijos renginių.

gow2017 2Daugumą „Interneto savaitės 2017“ dalyvių pasiekėme per internetinius žinių portalus, radiją bei televiziją, socialinę žiniasklaidą. Prie „Interneto savaitės 2017“ sklaidos prisidėjo ir partneriai, kurie savo svetainėse skelbė informaciją, o patalpose pakabino plakatus. Visa informacija apie „Interneto savaitės 2017“ renginius ir veiklas buvo skelbiama svetainėje www.epilietis.eu, kuri akcijos metu buvo aplankyta daugiau nei 22 200 kartų! „Interneto savaitės 2017“ metu visos viešosios bibliotekos ir jų filialai, turintys kompiuterius (iš viso 1283 bibliotekos) naudojo akcijos ekrano užsklandą, kvietusią aktyviai dalyvauti šios savaitės renginiuose. Viešųjų bibliotekų žiniatinklio svetainių ir vietinių žinių portalų derinys padėjo pasiekti daugiau nei 116 tūkst. asmenų.

„Interneto savaitės 2017“ renginių spektras buvo platus – nuo renginių mokyklose iki paskaitų, transliuojamų internetu. Šios akcijos renginiai buvo skirti įvairaus amžiaus žmonėms, pavyzdžiui:

gow2017 4

  • vaikams apie saugumą internete bei kaip apsisaugoti nuo kibernetinių patyčių: „Ar esi saugus internete?“, „Internetas ir vaikai“, „Kibernetinis saugumas –ką turėtum žinoti“;
  • paaugliams, kurie domisi informacinėmis technologijomis ir norėtų išmokti daugiau: „Jaučiuosi stipresnis, kai žinau kaip“, „Asmeninis įvaizdis socialinėje medijoje“, „Ar turiu pakankamai skaitmeninių įgūdžių darbui?“, „PHP ir C# programavimas“;gow2017 3
  • suaugusiesiems apie kibernetinį saugumą bei elektronines paslaugas: „Informacijos saugumas: kodėl tau tai turėtų rūpėti?“, „Laukiniai tinklų labirintai“, „Saugi elektroninė bankininkystė“;
  • vyresnio amžiaus žmonėms apie saugų elektroninių paslaugų vartojimą: „E. komercija: ką turėtum žinoti“, „Saugi e. bankininkystė“, „Viešojo sektoriaus e. paslaugų plėtra: pasiekimai ir pamokos“.

14 savanorių iš „Barclays“ operacijų centro Lietuvoje keliavo po Lietuvą lankydamiesi Jaunimo darbo centruose. Daugiau nei 300 jaunų bedarbių dalyvavo „Barclays“ rengiamuose mokymuose „Kibernetinė sauga kasdieniame gyvenime“. Šių mokymų metu savanoriai dalinosi savo patirtimi bei pasakojo apie skaitmeninių įgūdžių svarbą darbo vietoje.

Keletą renginių akimirkų rasite mūsų feisbuko puslapyje.