Suaugusiųjų švietimo organizatorius kviečiame pasinaudoti skaitmeninių gebėjimų įsivertinimo priemone „MyDigiSkills“ (www.mydigiskills.eu/lt), kuri padės ne tik įvertinti kiekvieno skaitmenines žinias, gebėjimus ir požiūrį, bet ir geriau suprasti „DigComp“ 2.1 gebėjimų sistemą.

Užsiregistravę vartotojai turės atsakyti į 82 klausimus iš visų 5 „DigComp“ gebėjimų sričių. Po to sudaroma detali rezultatų ataskaita, kurią galima taip pat gauti savo e. pašto adresu. Rengėjų nuomone, įsivertinimo testas trunka apie 20 min., jį galima nutraukti ir pratęsti kitą dieną.

Įsivertinimo priemonę Europos Komisijos jungtinio tyrimų centro užsakymu sukūrė „ALL DIGITAL“, šiuo metu priemonė parengta lietuvių ir šešiomis kitomis Europos kalbomis.

DigComp“ – Europos Komisijos parengta Europos skaitmeninio raštingumo supratimo ir tobulinimo sistema piliečiams, padalyta į penkias gebėjimų sritis: informacinis ir duomenų raštingumas, bendravimas ir bendradarbiavimas, skaitmeninio turinio kūrimas, saugumas ir problemų sprendimas. „DigComp“ 2.1 lietuvių kalba galite parsisiųsti iš čia (pdf).