Vasario 7 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vyko konferencija, skirta paminėti šiemet jau 20-metį skaičiuojančią Saugaus interneto dieną. Ši diena įvairiais renginiais pažymima visame pasaulyje, siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinant saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis.

Konferenciją organizavo  nacionalinio Saugesnio interneto centro Lietuvoje veiklą kuruojantis 4 partnerių konsorciumas: Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, asociacija „Langas į ateitį“, Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba, VšĮ „Vaikų linija“.

Renginį pradėjo ir savo įžvalgomis pasidalino Ryšių reguliavimo tarnybos pirmininkė Jūratė Šovienė. Konferencijos dalyviai klausėsi pokalbio su Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Psichologijos instituto profesore Roma Jusiene, kuri dalinosi mintimis apie ekrano ir vaiko santykį ir kokį vaidmenį šiame santykyje turi užimti mokytojai. Vaiko raidos ir psichoedukacinių tyrimų centro komandos narė, psichologė Lauryna Rakickienė skaitė pranešimą „Kaip susitarti dėl ekranų tėvams, mokytojams ir vaikams“. VšĮ „Vaikų linija“ kampanijos „Be patyčių” koordinatorė Eglė Tamulionytė kalbėjo tema „Ekranų ir mokyklos tema pokalbiuose su vaikais: VšĮ „Vaikų linijos“ patirtis“.

Po pranešimų vyko diskusija „Ką darysime toliau?“ Prie lektorių prisijungė ir diskusijoje dalyvavo Vytauto Didžiojo universiteto licėjaus „Sokratus“ direktorius dr. Mindaugas Nefas ir Vilniaus Valdorfo mokyklos istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytojas, Karalienės Mortos mokyklos tarptautinio bakalaureato klasės istorijos mokytojas Antanas Jonušas. Diskusiją moderavo Ryšių reguliavimo tarnybos Tarybos narė Kristina Mikoliūnienė.

Renginio pabaigoje buvo pagerbti kūrybinio konkurso, skirto Saugaus interneto dienai, laureatai. Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro direktoriaus pavaduotoja Gitana Viganauskienė pasveikino konkurso dalyvius ir įteikė nugalėtojams diplomus bei dovanas.

Geriausi mokinių sukurti filmukai.

Konferencija buvo transliuojama tiesiogiai. Vaizdo įrašas
Konferencijos nuotraukos

Šaltinis: draugiskasinternetas.lt